15 Ekim 2011 Cumartesi

Asıl Şimdi Macera Başladı Gibi

Marmaris Mısır Bisiklet Turu
Şuan SURİYE'DEN İBRAHİM ve BAGA 'dan aldığım bir mesajı aktarıyorum. Sınırdan sonra yaşadıkları...
Salı sabahı gümrük kapısından girdik. Ajan muamelesi yaptılar, riske girmek istemediler. Fakat bizim güçlü irademiz karşısında tercihi bize bıraktılar. Neyse ki Suriye’ye girdik ve Lattakya ya öğlen vardık. Bankadan para çekemedik çünkü yabancı kartlara bloke koyuyorlar. Üzerimizde 155 tl var change ofis el altından 100/20 zararla satıyor. Suriye parası verdiler. İnternet cafeler kapalı. Burası çok karışık, halktan büyük destek alıyoruz. Bize kalacak yer ayarladılar hep. Bu arada şehir kavşaklarında bile kumdan bariyerler var. Askerler ve polisler bize 7 sorgulama 2 kerede operasyon yaptılar. Siz delisiniz diyorlar, önce çok kızıyorlar sonra çay ikram edip yolluyorlar. En son bu akşam kaldığımız yere operasyon yaptılar, karakolda 1 saat kaldık. Bu arada dışarıda çatışma çıktı, panik oldular. Bize sakin olun dediler, biz zaten sakindik İş komediye döndü, dışarıdaki çatışma değil düğün konvoyuymuş : )) olay bitti bize döndüler. Bıyıklı komutanları buraya kadar nasıl geldiğimizi hayretle defalarca sordu. Ve bizi başından atmak için 30 km ileride Şama 70 km yakında bir otele getirdiler. Paramız yok dedik adam yıkıldı : )) yani bedavayız otelde 5 gün sonra yıkandık : ) yarın sabah Şam'a gideceğiz orayı geçeriz nasipse Cumartesi akşamı yada pazar sabahı Ürdün'e geçeriz. Resmen deli gibi pedal basıyoruz transit yapıyoruz. Video çekmemiz kesin yasak. Herhalde bizden başka turist yoktur! Aklı olan buraya gelmesin! Allah için selam, Allah için sizi seviyoruz demek ve ismimin İbrahim olması bizi buraya kadar getirdi. Bu arada bana POLAT, Baga ya da MEMATİ diyorlar. Hep esprisini yapıyorduk.Neyse herkese çok selam ,biz iyiyiz....

1 yorum:

  1. Baga'nın ağzından olayı anlatıyorum.

    "
    6 gün önce yaşanan bir olayı aktarmak istiyorum. Bir köye geldik, bakkalın birine girdik. Başladık adamlarla muhabbete bizi evlerine davet ettiler. Tam yerleştik askerler geldi. Pasaportlarımızı kontrol ettiler ve tamam dediler. Sonra silah sesleri duyulmaya başlandı. Askerler tekrar geldiler ve karakola gelin dediler. Karakola gittik. Silah sesleri yaklaştı ve askerler tam tekmil giyindiler. Ben askere silah ver silah ver ben de ateş edeceğim diyorum. Koşturmacalar falan sonra bir ortala çıktık düğün konvoyuymuş, havaya ateş ediyorlarmış. Adamlar korktu bize bir şey olacak diye gidin köyden dediler. Bizden uzak durun dediler.
    Gece gece nereye gidelim dedik. Bizi bindirdiler bir arabaya 30 km ileride bir otele götürdüler. Biz otele para şok dedik ve sonuç bedava otelde kaldık. Çok makbule geçti.

    Bunları Tafila, Ürdürn’den yazıyorum.
    "

    YanıtlaSil